Rešenja

IN2 Transport i mehanizacija

Specijalizovano rešenje za transport i mehanizaciju omogućava upravljanje sektorom prevoza i distribucije robe i usluga. Rešenje je u potpunosti integrisano sa Microsoft Dynamics NAV i Microsoft Dynamics AX-om. Rešenje omogućava evidentiranje vozila kao osnovnog sredstva i unos kategorije, proizvođača, modela, varijante, odgovorne osobe, datuma proizvodnje, broja motora, šasije, rezervoara, karoserije, vrste goriva, emisione klase, dozvoljene nosivosti, itd.

Pored osnovnih podataka o vozilu modul omogućava su i dodatne evidencije koje se odnose na:

  • Detalje o prethodnim i aktuelnoj registraciji;
  • polise osiguranja vozila;
  • osnovnu i dodatnu opremu;
  • potrošnju goriva;
  • redovne i dodatne servise i servisnu knjižicu;
  • kontrolni list mehanizacije;
  • zamenu guma i evidenciju svih guma u kompaniji.

Pored praćenja i upravljanja samom mehanizacijom (voznim parkom) obezbeđena je i potpuna integracija sa modulom kadrovske evidencije, zahvaljujući kojoj je u sve navedene evidencije moguće uključiti zaposlene. Na ovaj način obezbeđena je dostupnost osnovnih podataka o radniku (vozaču/upravljaču mehanizacijom) koja se delom preuzima iz podataka kadrovske evidencije, a delom iz ovog modula. Za svakog od radnika moguće je dobiti pregled svih njegovih sertifikata i dozvola sa sve rokovima važenja i stepenima stručnosti i kategorija uz mogućnost alarmiranja o isteku istih.

Poseban aspekt modula predstavlja mogućnost organizovanja logistike tj. prevoza robe. S obzirom da je rešenje potpuno integrisano sa Microsoft Dynamics ERP-om, stavke za transport se generišu na osnovu postojećih prodajnih naloga, naloga za prenos i nabavnih naloga (ukoliko se sopstveni prevoz koristi i u ovom delu). Ovako dobijeni podaci prikazuju količine artikala, njihove dimenzije i težinu, kao i izvorne dokumente, relacije i adrese transporta, kontakt informacije na istovarnim mestima i druge informacije koje olakšavaju dalje raspoređivanje i organizaciju prevoza robe do krajnjih kupaca. Osim toga, rešenje omogućava da se evidentira i prati i eksterni prevoz koji firma obezbeđuje za svoje klijente ili ukoliko se eksterni prevoznici koriste za realizaciju sopstvenog transporta.

Rešenje omogućava praćenje i raspodelu svih troškova i prihoda i nudi veliki broj analitičkih izveštaja koji prikazuju uticaj troška transporta na rezultat poslovanja kompanije, kao i na pojedinačni uticaj profitabilnosti proizvoda, relacija, vozila, vozača itd.